Crelan Hofstade Aalst
Hofstade

053 21 52 27

Aalst

053 78 95 29    

Crelan Hofstade Jurgen & Chris DE SMET bouwt vanaf 25/05 een nieuw kantoor !

  • pic.png

Checklist beleggen: bent u klaar voor een succesvol 2020?

De beurs trekt velen onder ons aan. De mogelijke winsten, de vrijheid van beleggen, de voordelen zijn talrijk. Langs de andere kant kan de beurs ook veel risico’s met zich meebrengen. Wanneer je je beleggingen niet goed opvolgt of laat opvolgen, kan je voor lelijke verrassingen komen te staan.
Speciaal voor alle beleggers in 2020 stellen we daarom een handige checklist op. Daarmee kan je met iets meer zelfvertrouwen aan je beleggingen beginnen!

Denk goed na over uw beleggersprofiel

We verkiezen allemaal een andere manier van beleggen. Sommige beleggers willen (iets) meer risico nemen in hun producten in vergelijking met andere, iets meer bedeesde beleggers. Daar is uiteraard absoluut niets mis mee. Zorg er gewoon voor dat uw beleggersprofiel eerlijk opgesteld is, zo weet u beter in welke producten u kan beleggen. Er zijn breed genomen 4 soorten beleggers:

  • De defensieve belegger
  • De neutrale belegger
  • De dynamische belegger
  • De offensieve belegger

In samenspraak met ons team vinden we samen het beleggersprofiel dat het best past bij uw situatie.

Welke strategie zal u gebruiken?

De belangrijkste tip voor wie wil beleggen: beleg nooit in producten die u niet begrijpt. Een hoog rendement op een belegging ziet er misschien wel aanlokkelijk uit, het kan zomaar een kat in een zak zijn. Hou het eenvoudig, daar komt u het verst mee.
Ook nog een gouden regel voor experten met “gouden regels” tegenkomt: let goed op! Moest er een gouden regel bestaan voor een succesvolle beursstrategie, iedereen was er rijk van geworden.
Blijf dus vooral met beide voeten op de grond en gebruik je gezond verstand. Te rade gaan bij experten is nooit slecht, maar volg niemands raad blindelings op.

Diversifieer

Het is nooit een goed idee om al uw appels in dezelfde mand te leggen. Door uw beleggingen te spreiden, vermindert u het financieel risico. Door te beleggen in verschillende producten, zorgt u ook voor voldoende flexibiliteit. Zo beslist u zelf welke beleggingen goed werken en welke soort beleggingen u best vermijdt in de toekomst.

Koop laag, verkoop hoog

Hoe logisch dit ook klinkt, niet iedereen doet dit. Hierboven spraken we van nuchter beleggen en je gezond verstand gebruiken, dit geldt ook voor tip 4! Hou de markten nauwgezet in de gaten, zo kan je bedrijven spotten met veel potentieel wiens aandelen (momenteel) nog relatief laag staan. De massa volgen is niet altijd aangeraden, soms zijn er enorme, onbenutte kansen die voor het grijpen liggen.

Kom langs bij ons team

Bent u niet zeker van uw beleggingsstrategie voor 2020? Kom dan langs in ons kantoor te Hofstade of Aalst. Hippe beursgoeroes zal u er niet vinden, ervaren beleggers die nuchter beursadvies kunnen geven echter wel.

Namens het gehele Zakenkantoor De Smet team willen we u dan ook een fantastisch 2020 wensen.
Tot volgend jaar!

 

 

 

Gesprek laden

Onze Partners

Met wie werken wij samen?