Crelan Hofstade Aalst
Hofstade

053 21 52 27

Aalst

053 78 95 29    

Crelan Hofstade Jurgen & Chris DE SMET bouwt vanaf 25/05 een nieuw kantoor !

  • blog-de-smet.png

November in een notendop

Wanneer u dit leest, zit november 2019 er al op. De voorbereidingen voor 2020 zijn op alle vlakken al even bezig en dat merken we!

Zowel op fiscaal vlak als in het algemeen zijn er heel wat zaken waar u binnen een dikke maand rekening mee zal moeten houden.

We sommen er enkele voor u op:

Vastgoed

Zoals u intussen al weet, valt de woonbonus weg vanaf 2020. Een serieuze streep door de rekening van heel wat kopers die in 2020 hun zinnen op een huis gezet hadden. Deze relatief controversiële keuze zorgt er wel voor dat Vlaanderen, net zoals Wallonië en Brussel, niet langer over een systeem zoals de woonbonus beschikt.

Ook al valt de woonbonus weg volgend jaar, je kan nog steeds (ver)bouwpremies aanvragen voor energiezuinige woningen! Daarmee geeft de overheid je een duwtje in de rug wanneer je je eigen bankrekening én het milieu wil sparen.
Let wel, de premies voor beglazing en warmtepompboilers dalen wel in 2020.

Ook de huurprijsberekening is niet meer dezelfde als voorheen.
Voor een energiezuinige woning betaal je immers een energietoeslag, er is een nieuw schattingsmodel voor het bepalen van de marktwaarde van je woning en de manier om jouw inkomsten vast te leggen is ook anders in 2020.

 

Rollend materieel
 

Het zomerakkoord 2019 hakte ook stevig in op de autofiscaliteit. Er is immers een nieuwe formule voor het berekenen van de fiscale aftrekbaarheid, zowel in de vennootschapsbelasting als in de personenbelasting. Zaakvoerders met een aantal bedrijfsvoertuigen zorgen dus maar beter dat ze voorbereid zijn voor de nieuwe regelgeving.

 

Trivia

Ook rookmelders zijn vanaf volgend jaar verplicht in elke woning. Wanneer u vastgoed verhuurt, dient er tevens ook in elke kamer een rookmelder aanwezig te zijn. Controleer dit dus goed, uw (brand)verzekeraar dankt u.

Twijfelt u of u klaar bent voor 2020 en de talkrijke nieuwe regels? Kom dan zeker langs in een van onze kantoren in Aalst of Hofstade. Dan bekijken we samen of u een vliegende start kan nemen in het nieuwe jaar!

Gesprek laden

Onze Partners

Met wie werken wij samen?